Chicks And The City

Hoogstraat 110, 3024 EA Rotterdam, Netherlands
Description

OVER CATC
Chicks And The City. Iedere woensdag live van 19:00 tot 20:00 uur brutale radio door meiden uit Rijnmond, voor jong en oud!

Chicks And The City wordt gemaakt door Rotterdamse jongeren, maar is ook erg interessant voor ouders en volwassenen. Waar anders krijg je zoveel inside information?

Meiden in de leeftijd 15-25 jaar werken wekelijks mee aan de show: ze presenteren mee, ondersteunen de regie en maken zelf radio reports waarbij zij de straat op gaan en voorbijgangers aan de kaak stellen over zelfbedachte thema’s die in de show besproken worden.
De centrale presentatie is in handen van de in Rotterdam geboren en getogen Natasja Morales
De participerende doelgroep van Chicks And The City zijn jonge Rotterdamse meiden die in hun vrije tijd meewerken. De achtergrond is heel divers. De nadruk ligt op meiden die niet als vanzelfsprekend toegang hebben (of weten te vinden) tot alle voorzieningen in de stad welke worden afgewisseld met meiden die daar juist wel hun weg in weten te vinden. De grote diversiteit van de meiden zorgt ervoor dat de dames elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren. Door met elkaar aan een wekelijkse radio show te werken gaan de meiden een grote verantwoordelijkheid aan met elkaar. De jonge chicks worden gevoed en geïnspireerd door de verschillende (actuele) items en inspirerende gasten van de radio show. Hierdoor ontwikkelen zij zich en krijgen zij tools mee om zich beter staande te houden in de maatschappij wat de zelfredzaamheid versterkt.

De werving verloopt op verschillende manieren: via scholen en school opdrachten , via verschillende organisaties die met jongeren werken, de gemeente Rotterdam, diverse evenementen waar jongeren te vinden zijn, de diverse social media kanalen van Chicks And The City, via radio en tv promotie van RTVRijnmond en het grote netwerk van programma maker Natasja Morales.

De radioshow geeft jonge meiden een stem
Veel van de shows van CATC zijn sociaal geëngageerd. Deze onderwerpen worden op luchtige toon, en in de taal van de jongeren zelf besproken. De show wordt niet alleen door jongeren beluisterd, maar is juist ook geschikt voor ouderen, omdat hen op deze manier een
inkijk in de belevingswereld van jongeren wordt geboden. Met shows als Vroeger was alles beter, is steeds een Rotterdamse oudere gast aanwezig die samen met de jongeren op zoek gaat naar dat wat hen verbindt.
Chicks And The City nodigt ook SuperChicks uit, een vrouwelijk rolmodel dat voor meiden
als inspiratiebron dient. In het item Chicks versus Boys beantwoorden jonge Rotterdamse mannen brutale vragen van de meiden en omgekeerd met doel het andere geslacht beter te begrijpen. Voor de meiden betekent Chicks And The City een plek waar je zelf ‘in control’ bent, waar je gehoord wordt en van je kan laten horen. Een ‘ontmoetingsplek’ waar je in je waarde wordt gelaten en elkaar leert inspireren en respecteren.

Het betekent ook dat zij verantwoordelijkheid delen met elkaar en zorgt dat er een resultaat
staat waar je samen trots op kan zijn.

Chicks And The City heeft zich naast de radioshow ook ontwikkeld tot een dynamisch
online platform waarin jonge meiden, organisaties en andere geïnteresseerden elkaar
kunnen informeren, inspireren en motiveren. Chicks And The City heeft haar eigen plek
weten te verankeren in de stad Rotterdam en met haar website www.chicksandthecity.nl
gelijkgestemde een podium gegeven. De Chicks en gasten van de radioshow kunnen
hun eigen column schrijven en plaatsten op de website, waarmee een andere relatie ontstaat met de achterban van Chicks And The City. De website is een plek waar informatie van andere organisaties kan worden gedeeld, een plek
waar de shows kunnen worden teruggeluisterd, waar interviews te lezen zijn, video’s te bekijken zijn en waar achtergrond informatie over de Chicks, het project, en de gasten te lezen valt. Dagelijks worden nieuwe blogs, info en media content geupload en gedeeld.

Per seizoen maken we 35 live shows, welke worden mogelijk gemaakt door De Gemeente Rotterdam en RTV Rijnmond.

twitter: @RadioChicks & www.facebook.com/rijnmondchicks
instagram: http://instagram.com/chicks_and_the_city_radio

Status
Founders still active?
Yes

Events

Total number of events: 0